Glutenfritt kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Gör så här
00:30:00
00:20:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stGod smak m så otroligt kladdig m den mängd mjöl s angavs. Fick ta mkt mer för att överhuvudtaget kunna forma några bullar
Elisabeth
Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.
Astrid
Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!
Ingrid
Hej Simone! Du har helt rätt och vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Ser gott ut! De ska jag prova. Men de är fel att skriva att detta receptet är glutenfritt.. havre räknas inte som glutenfritt så havredrycken är med andra ord gluten fri. Man kan ju äta havre men då ska det inte har odlats någonting annat av sädesslagen på den marken på 10-15 år. Havren som är godkänd fri från gluten syns på de märket som står för glutenfritt. Jag tänkte prova med mandeldrycken iställe.
Simone
Hej Ethel! Prata gärna med din handlare så kan han beställa hem! Kul att ni uppskattar det glutenfria!
Ica-köket
Jag skulle baka bullar med Havremjöl men hittar det inte i affären ICA Ettan. Brödet verkar väldigt bra för den som inte kan äten bröd med gluten.
Ethel
Ett jättegott bröd tycker min dotter som är glutenintolerant. Dock väldigt svår hanterlig deg. Men fy skam den som ger sig...Har bakat brödet två ggr och det är alltid lika uppskattat. Toppen med glutenfria recept i buffe.
Maria