Glutenfritt kuvertbröd

Betyg 2.4 av 5.84 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Glutenfritt kuvertbröd

Recept på ett underbart glutenfritt kuvertbröd med mycket smak. Brödet gör du av bland annat linfrön, fänkålsfrön, anisfrön, havremjöl och glutenfri mjölmix. Gott att servera som tillbehör till middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Glutenfritt kuvertbröd

Ingredienser

20 st
50 g jäst
5 dl mjölk eller vatten
2 msk olja
1/2 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela anisfrön
3 dl havremjöl (glutenfritt)
7 dl ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • God smak m så otroligt kladdig m den mängd mjöl s angavs. Fick ta mkt mer för att överhuvudtaget kunna forma några bullar

    Elisabeth

  • Nu har jag gjort de här kuvertbröden två gånger men lyckas inte med att få de att jäsa tillräckligt. Det blir hårda små bullar som jag skulle vilja mkt fluffigare. Smaken finns där men inte resten.

    Astrid

  • Lät brödet kalljäsa över natten, blev utmärkt konsistens med lite havremjöl på händerna att forma frallor med. Bytte ut brödkryddorna i receptet till 2 krm kummin. Mycket gott bröd!

    Ingrid

  • Hej Simone! Du har helt rätt och vi har nu uppdaterat receptet. Tack för att du hörde av dig! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Ser gott ut! De ska jag prova. Men de är fel att skriva att detta receptet är glutenfritt.. havre räknas inte som glutenfritt så havredrycken är med andra ord gluten fri. Man kan ju äta havre men då ska det inte har odlats någonting annat av sädesslagen på den marken på 10-15 år. Havren som är godkänd fri från gluten syns på de märket som står för glutenfritt. Jag tänkte prova med mandeldrycken iställe.

    Simone

  • Hej Ethel! Prata gärna med din handlare så kan han beställa hem! Kul att ni uppskattar det glutenfria!

    Ica-köket

  • Jag skulle baka bullar med Havremjöl men hittar det inte i affären ICA Ettan. Brödet verkar väldigt bra för den som inte kan äten bröd med gluten.

    Ethel

  • Ett jättegott bröd tycker min dotter som är glutenintolerant. Dock väldigt svår hanterlig deg. Men fy skam den som ger sig...Har bakat brödet två ggr och det är alltid lika uppskattat. Toppen med glutenfria recept i buffe.

    Maria

Testa liknande recept

  • Bröd med rotselleri
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrefrallor med tranbär
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosvåfflor
    Betyg 2.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria våfflor - grundrecept
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Groddat fröbröd
    Betyg 4.6 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Mörkt bönbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad