Glutenfritt bröd
Fylligt och gott glutenfritt bröd bakat med glutenfria mjölmixer är en klassiker från Farmor Lisa. Detta bröd passar utmärkt att servera till maten eller som ett enkelt kvällsmål. Du kan variera pålägg efter egen smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
25 st
50 g jäst
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk eller physillium fiber
4 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
400 g glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1 uppvispat ägg
Topping
sesamfrö
vallmofrö
pumpakärnor
solroskärnor
glutenfria havregryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. topping.
Energi657 KJ / 157 kCal
Fett3 g
Salt0.63 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej. Bra recept, ökade på mängden av sirap med 1.5 msk samt olja med 1 msk. Tillsatte även 3 msk Santa Maria brödkryddor som tog brödet till en annan dimension. Brukar låta degen jäsa i bunken ca 30 min före jag gör en rulle av den. Mvh Robert
Anna
2023-03-22Att det inte går så bra att forma en rulle av degen o sen rulla bollar det har man lärt sig efter många års glutenbakande, jag klickar alltid ut degen med hjälp av två lite större skedar, ha ett glas med vatten och doppa skedarna så släpper degen bra.
Anita
2023-02-06Tack Anita för ett mycket bra tips. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterat med lite mer havregryn, minskat mängden salt något och även lagt till att bara skära inte rulla brödet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-02Bra recept. Men av någon anledning ville inte bröden jäsa ordentligt när jag skurit upp den i bitar, så tyvärr blev de rätt platta.. men goda ändå! Ska definitivt testa igen 😊
Magdalena
2022-12-22