Glutenfritt bröd

Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat
22
Glutenfritt bröd

Fylligt och gott glutenfritt bröd bakat med glutenfria mjölmixer är en klassiker från Farmor Lisa. Detta bröd passar utmärkt att servera till maten eller som ett enkelt kvällsmål. Du kan variera pålägg efter egen smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Glutenfritt bröd

Ingredienser

25 st
50 g  jäst
4 dl  vatten
4 dl  mjölk
2 dl  glutenfria havregryn
2 msk  fiberhusk eller physillium fiber
4 msk  neutral olja
2 msk  ljus sirap
2 tsk  salt
400 g  glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g  glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1   uppvispat ägg

Topping

sesamfrö
vallmofrö
pumpakärnor
solroskärnor
glutenfria havregryn

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla bröden med mjölk eller vatten.
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. topping.Receptet har uppdaterats februari 2022.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
153 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Bra recept, ökade på mängden av sirap med 1.5 msk samt olja med 1 msk. Tillsatte även 3 msk Santa Maria brödkryddor som tog brödet till en annan dimension. Brukar låta degen jäsa i bunken ca 30 min före jag gör en rulle av den. Mvh Robert

Anna

2023-03-22

Att det inte går så bra att forma en rulle av degen o sen rulla bollar det har man lärt sig efter många års glutenbakande, jag klickar alltid ut degen med hjälp av två lite större skedar, ha ett glas med vatten och doppa skedarna så släpper degen bra.

Anita

2023-02-06

Tack Anita för ett mycket bra tips. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterat med lite mer havregryn, minskat mängden salt något och även lagt till att bara skära inte rulla brödet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-02

Bra recept. Men av någon anledning ville inte bröden jäsa ordentligt när jag skurit upp den i bitar, så tyvärr blev de rätt platta.. men goda ändå! Ska definitivt testa igen 😊

Magdalena

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi657 KJ / 157 kCal
Fett3 g
Salt0.63 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Glutenfria vallmofrallor
Betyg 2.9 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljusa muffinsfrallor
Betyg 2.7 av 5.
159 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkla bagels
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Julkryddade portionsbröd
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri fiberfralla
Betyg 2.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsscones med lemoncurd
Betyg 3.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga