Glutenfria frallor

Fyll köket med doften av nybakat! Dessa saftiga och goda glutenfria frallor bakar du med både vanlig och grov glutenfri mjölmix. Toppa med olika fröer och kärnor, det blir både fint och gott. En glutenfri fralla passar utmärkt att servera till maten eller som en enkel mellis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
25 st
50 g jäst
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk eller physillium fiber
4 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
400 g glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1 uppvispat ägg
Topping
sesamfrö
vallmofrö
pumpakärnor
solroskärnor
glutenfria havregryn
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. topping.
Energi657 KJ / 157 kCal
Fett3 g
Salt0.63 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
22 stHej. Bra recept, ökade på mängden av sirap med 1.5 msk samt olja med 1 msk. Tillsatte även 3 msk Santa Maria brödkryddor som tog brödet till en annan dimension. Brukar låta degen jäsa i bunken ca 30 min före jag gör en rulle av den. Mvh Robert
Anna
Att det inte går så bra att forma en rulle av degen o sen rulla bollar det har man lärt sig efter många års glutenbakande, jag klickar alltid ut degen med hjälp av två lite större skedar, ha ett glas med vatten och doppa skedarna så släpper degen bra.
Anita
Tack Anita för ett mycket bra tips. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterat med lite mer havregryn, minskat mängden salt något och även lagt till att bara skära inte rulla brödet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bra recept. Men av någon anledning ville inte bröden jäsa ordentligt när jag skurit upp den i bitar, så tyvärr blev de rätt platta.. men goda ändå! Ska definitivt testa igen 😊
Magdalena
Jättebra grundrecept. Degen ska vara kladdig. Jag varierar mjölet efter vad jag har hemma. Tar en matsked Softbake i degen. Det blir toppen. Sesamfrön efter pendlingen. Fryser det när det svalnat . Men först njuter vi Av nygräddat bröd. Marianne Wester
Marianne
”Det ska vara kladdigt” Jo tack för det. Här blev det katastrof. 800g mjölmix gjorde inte smeten rullbar på bakbordet
Johanna
Jätte goda glutenfriabröd. Nästan som riktigt bröd säger min sambo som i vanliga fall äter glutenbröd.
Elisabeth
Jätteroliga och baka, är nybörjare men inte rädd för och baka annat gott glutenfritt. Har i familjen så blir roligt och kunna bjuda på detta till fika👍mvh. Margaretha
Margareta
blev saftiga bröd men torra efter 4- 5 dagar tyo, tog pshysillum pulver istället för fiberhusk blev bra förutom att det klumpar ihop sig när de ska svälla, tänk på att röra ut ordentligt så att de inte klumpar, om de nu går
Charlotte
Tips! Strössla på vallmofrön. Jättegott.
Stina
Jättebra recept! Fluffigt o gott. Tog mkt mindre mjöl i (lite på en höft), jäste 45 min. Nästa gång ska jag ta lite linfrö o solrosfrön i.
Åsa maria