Glutenfria frallor

Betyg 3.3 av 5.153 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Glutenfria frallor

Fyll köket med doften av nybakat! Dessa saftiga och goda glutenfria frallor bakar du med både vanlig och grov glutenfri mjölmix. Toppa med olika fröer och kärnor, det blir både fint och gott. En glutenfri fralla passar utmärkt att servera till maten eller som en enkel mellis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Glutenfria frallor

Ingredienser

25 st
50 g jäst
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk eller physillium fiber
4 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
400 g glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1 uppvispat ägg

Topping

sesamfrö
vallmofrö
pumpakärnor
solroskärnor
glutenfria havregryn

Gör så här

00:10:00
00:30:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

22 st
  • Hej. Bra recept, ökade på mängden av sirap med 1.5 msk samt olja med 1 msk. Tillsatte även 3 msk Santa Maria brödkryddor som tog brödet till en annan dimension. Brukar låta degen jäsa i bunken ca 30 min före jag gör en rulle av den. Mvh Robert

    Anna

  • Att det inte går så bra att forma en rulle av degen o sen rulla bollar det har man lärt sig efter många års glutenbakande, jag klickar alltid ut degen med hjälp av två lite större skedar, ha ett glas med vatten och doppa skedarna så släpper degen bra.

    Anita

    Tack Anita för ett mycket bra tips. Vi har provlagat receptet igen och uppdaterat med lite mer havregryn, minskat mängden salt något och även lagt till att bara skära inte rulla brödet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Bra recept. Men av någon anledning ville inte bröden jäsa ordentligt när jag skurit upp den i bitar, så tyvärr blev de rätt platta.. men goda ändå! Ska definitivt testa igen 😊

    Magdalena

  • Jättebra grundrecept. Degen ska vara kladdig. Jag varierar mjölet efter vad jag har hemma. Tar en matsked Softbake i degen. Det blir toppen. Sesamfrön efter pendlingen. Fryser det när det svalnat . Men först njuter vi Av nygräddat bröd. Marianne Wester

    Marianne

  • ”Det ska vara kladdigt” Jo tack för det. Här blev det katastrof. 800g mjölmix gjorde inte smeten rullbar på bakbordet

    Johanna

  • Jätte goda glutenfriabröd. Nästan som riktigt bröd säger min sambo som i vanliga fall äter glutenbröd.

    Elisabeth

  • Jätteroliga och baka, är nybörjare men inte rädd för och baka annat gott glutenfritt. Har i familjen så blir roligt och kunna bjuda på detta till fika👍mvh. Margaretha

    Margareta

  • blev saftiga bröd men torra efter 4- 5 dagar tyo, tog pshysillum pulver istället för fiberhusk blev bra förutom att det klumpar ihop sig när de ska svälla, tänk på att röra ut ordentligt så att de inte klumpar, om de nu går

    Charlotte

  • Tips! Strössla på vallmofrön. Jättegott.

    Stina

  • Jättebra recept! Fluffigt o gott. Tog mkt mindre mjöl i (lite på en höft), jäste 45 min. Nästa gång ska jag ta lite linfrö o solrosfrön i.

    Åsa maria

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. topping.
Energi657 KJ / 157 kCal
Fett3 g
Salt0.63 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ljusa muffinsfrallor
    Betyg 2.7 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkla bagels
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oopsies
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Havrefrallor med bovete
    Betyg 3.3 av 5.116 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt kuvertbröd
    Betyg 2.4 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad