Glutenfri banankaka med choklad

Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
ca 10 bitar
3 stora mogna bananer (à ca 150 g)
3 dl mandelmjöl
3 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
100 g smält mörk choklad (70%)
1 msk kokosolja
Topping
1 stor mogen banan
hackad sötmandel
choklad
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stHade bara två bananer så körde på det- anpassade resten av receptet till de med. Blev skit bra!! Istället för att smälta chokladen så hade jag hackad choklad i hela smeten. Rekommenderar starkt😍Och den var typ klar på 10 min!
Hannah
Supergoda. Vi lade till pressad apelsin och bytte ut choklad mot kakao ca 1 dl. En kvart i ugn räckte. 🍫👍🏻👏🏻
Rousela
Gjorde som någon annan skrev muffins istället. Blev goda. Trevligt med att dom inte är så söta, blir en liten mer vuxen smak. Och dom mättar väldigt mycket. Körde på 20 minuter och det blev 13 stycken muffins. Önskar fler socker och glutenfria kakor 🙏🏻
Therese
Supergod!! Tillsatte 50 g rumsvarmt smör plus 0,5 dl kokossocker i smeten för en något saftigare och sötare kaka. Räckte med 25 min i ugnen.
Linnea
God kaka! Jag bytte ut den smälta chokladen mot 1 dl chokladknappar och hade den i ugnen 20+2 min. Alltså kollade efter 20 min men lät den vara inne 2 min till efter det.
Charlotta
Denna kaka blev inte bra, hård tung och torr !! :-(
Sandra
Hade i lite sirap och bakade klart kortare men blev helt magiskt god!
Jessica
Mycket kortare i ugnen
Charlotta
Behöver mer socker el honung
Elisabeth
Många komplimanger från kompisarna 🥰 Klart en av de bästa bananbröden jag bakat! Kan sägas att jag inte är så noga med tiden, utan använder kniv för att själv bedöma + hade i sötningsmedel till eget tycke 👍🏻
Tilda