Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glöggmarinerade vingar

Kladdiga och aromatiska kycklingvingar med smak av julen, lika spännande som det låter! Marinera vingara i minst fyra timmar och stek sedan i ugnen tills de blir möra. Servera med en fräsch dressing och var beredd med servetter!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Marinad: Blanda samman marinaden och häll den över vingarna i en bunke eller häll allt i dubbla plastpåsar. Låt stå och dra i kyl i minst 4 timmar, helst över natten.
  3. Lägg ut vingarna på en långpanna och stek i ugn i ca 20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kycklingvingar
Marinad
  • 2 dl glögg
  • 1 msk riven färsk ingefära eller mald (1 msk riven färsk motsvarar 2 msk mald)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk Brun Farin
  • 2 msk soja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer