Glasstrutar med blåbärsparfait
![Glasstrutar med blåbärsparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63053/cf_259/glasstrutar_med_blabarsparfait.jpg)
En hemgjord glasstrut med parfait på blåbär som avrundning på middagen gör både små och stora glada. Pensla gärna insidan av våffelstrutarna med lite smält choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Glasstrutar med blåbärsparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63053/cf_259/glasstrutar_med_blabarsparfait.jpg)
Ingredienser
20 st
20 glasstrutar
250 g färska eller frysta blåbär (250 g motsvarar 5-6 dl)
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1/2 dl socker
ev smält choklad
Till servering
vispgrädde
strössel
rån
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri glasstrut.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölkfri glasstrut.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfri glasstrut.
Gör äggfri: köp äggfri strut och glass. Blanda blåbären i den färdiga glassen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Istället för att spritsa direkt i strutar frös jag in det några timmar i en brödform, därefter var det enkelt att sleva upp som kulglass istället! Testade även med jordgubbar och fryst tropisk fruktblandning, båda blev supergoda!
Emma
2020-09-19