Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glasstrutar med blåbärsparfait

En hemgjord glasstrut med parfait på blåbär som avrundning på middagen gör både små och stora glada. Pensla gärna insidan av våffelstrutarna med lite smält choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  2. Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  3. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en smet.
  4. Häll, spritsa eller skeda upp smeten i glasstrutarna.
  5. Placera glasstrutarna i glas eller liknande så att de står stadigt. Kontrollera att strutarna går in i frysen. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
  6. Till servering: Låt glassarna tina en stund före servering. Garnera gärna med vispad grädde, strössel och rån.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri glasstrut.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölkfri glasstrut.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfri glasstrut.
Gör äggfri: köp äggfri strut och glass. Blanda blåbären i den färdiga glassen.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 20 glasstrutar
  • 250 g färska eller frysta blåbär (250 g motsvarar 5-6 dl)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • ev smält choklad
Till servering
  • vispgrädde
  • strössel
  • rån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?