Glasstårta med toffee- och chokladsås

Betyg 3.3 av 5.288 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Glasstårta med toffee- och chokladsås

Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Glasstårta med toffee- och chokladsås

Ingredienser

8 portioner
1 färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l glass av bra kvalitet
700 g färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
myntablad

Toffeesås

1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Chokladsås

1 dl vatten
1 1/2 dl rårörsocker
1 dl kakao
1/2 krm salt
1 msk smör

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tips! Låt glasspaketet stå i kylen ca 30 min istället för rumstemperatur. På så sätt tinar hela paketet i samma takt utan att det är rinnigt på kanterna och hårt i mitten.

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi3388 KJ / 810 kCal
Fett33 g
Salt1.38 g
Kolhydrater115 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Glassbomb med italiensk maräng
    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta med jordgubbar och maräng
    Betyg 4.8 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mangosorbet
    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glasståg
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nektarin- och citrongranité
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad