Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika

En glassdessert där vaniljglassen lyfter till smakhimlen med en ljuv chokladsås, frisk apelsin och kryddig basilika. Smakkompisarna apelsin och mörk choklad trivs fint ihop med basilikan i den här efterrätten som dessutom är snabb. Se bara till att ha en riktigt vass kniv för att skära ut apelsinklyftorna.

Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika

Ingredienser

4 portioner
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde (36%)
2 apelsiner
1/2 kruka basilika
1/2 l vaniljglass
4 digestivekex

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett46.1 g
Kolhydrater60.4 g
Protein9.5 g

Testa liknande recept

  • Marängsviss med clementiner
    Betyg 2.6 av 5.85 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bilglasstårta
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinsockrade jordgubbar med dragon
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad