Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
10 portioner
2 l vaniljglass
3 dl rostad kokos
1 l passions- och mangosorbet
finrivet skal av 1 lime
Maränger
3 dl strösocker
3 äggvitor
1/2 dl rostad kokos
Kokoskolasås
2 dl kokosgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl råsocker
finrivet skal av 1/2 lime
1/2 krm salt
Gör så här
00:10:00
03:00:00
05:00:00
01:30:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2404 KJ / 579 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater74 g
Protein6 g
Kommentarer
4 stGod och lätt att göra med hoppa över limen, tillförde inget positivt, bara konstigt. Mycket godare utan!
Monika
Har gjort den flera gånger med lite olika sorbet, populär hos både liten som stor. Enkelt att förbereda, blir ”lyxig” i sin enkelhet.
Victoria
Supergod! Perfekt nyårsdessert till många. Lätt att justera receptet efter hur många som ska äta.
Anna