Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fruktsallad med mynta och kardemumma-mascarpone

Varför inte servera en god och färgglad fruktsallad till efterrätt? Den här fruktsalladen med mynta och kardemumma-mascarpone smälter i munnen och är dessutom lätt att laga till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kardemumma-mascarpone: Blanda mascarpone, kardemumma och socker.
  3. Fruktsallad: Kärna ur och dela paprikan. Strö socker över och ugnsrosta i 5 minuter.
  4. Riv skalet på apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor. Skär paprikan och alla frukterna i små ätvänliga bitar. Smaka av med socker och balsamvinäger.
  5. Ananas: Blanda sockret med myntan i matberedare. Skala och skiva ananasen tunt.
  6. Lägg ut frukten plant på ett stort fat ellermmindre portionsfat. Strö på myntasockret och droppa juicen av limen ovanpå. Ställ  kardemummakrämen, fruktsalladen och ananasen kallt.
  7. Ta fram ananasen och fruktsalladen i god tid före servering. Dekorera gärna med några kvistar mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut mascarpone och använd i stället naturell softspread från Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 röd paprika
  • 1 krm strösocker (till paprikan)
  • 2 apelsiner
  • 2 mango
  • 1 gul melon
  • 2 nektariner
  • 1 tsk balsamvinäger (gärna lagrad)
  • några små myntakvistar
  • 200 g mascarpone (färskost)
  • 2 tsk strösocker (till fruksalladen)
Marinerad ananas
  • 3 msk muscovado råsocker
  • 3 myntakvistar
  • 1 ananas
  • 1 lime
Kardemumma-mascarpone
  • 200 g mascarpone (färskost)
  • 1 tsk nymalen kardemumma
  • 2 tsk florsocker
Lägg till i inköpslistan