Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glasnudelsoppa med vitlöksfräs

Asiatisk soppa med glasnudlar, blandfärs, salladslök, vitlök, hönsbuljong och färsk koriander. En trevlig och smakrik soppa med smaker från Asien. Toppa soppan med brynt vitlök vid servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med pressad vitlök från hälften av klyftorna, salt och hälften av pepparn.
  2. Klipp glasnudlarna i bitar och lägg dem i varmt vatten.
  3. Skölj och skär salladslöken i ca 2 cm långa bitar.
  4. Koka upp buljongen med resten av pepparn. Klicka färsen i små bitar direkt i buljongen och koka dem några minuter så att de är genomkokta.
  5. Tillsätt glasnudlar och salladslök. Koka upp.
  6. Pressa de resterande vitlöksklyftorna och bryn dem i olja.
  7. Tillsätt klippt koriander och den brynta vitlöken vid serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 100 g glasnudlar
  • 125 g salladslök
  • 10 dl hönsbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka koriander till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer