Glace au four

Betyg 3.8 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Glace au four

Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!

Glace au four

Ingredienser

8-10 portioner

Botten

2 ägg
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1/2 tsk bakpulver
smör (till formen)
mjöl eller kokos (till formen)

Fyllning

250 g hallon
1/2 dl socker
1 l vaniljglass

Maräng

3 äggvitor
3/4 dl socker
1/2 dl mandelspån

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Väldigt gott men valde och mixa hallonen och ha socker och röra ihop glassen för att slippa stora hårda bitar i glasen. Använde frysta hallon från affären. Första gången jag äter glass au four och lär göra det igen

    Jonas

  • Till hur många personer?

    Eva

    Hej Eva! Tack för din fråga, receptet är nu uppdaterat med portioner. Det räcker till 8-10 portioner. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Bytte ut socker mot björksocker, vetemjöl, potatismjöl mot mandelmjöl och valde glass utan tillsatt socker och fick en delikat och insulinsnål efterrätt. Vad god marängen blev med mandelspån! Kommer att göra maränger med mandelspån som ketokakor av resterande äggvitevisp. Mums!

    Ulf

  • Smakade jättebra men jag förberedde t.o.m. fyllningen dagen innan och ställde in i frysen. Dagen efter tog jag ur den ur frysen, bredde på marängen och satte in den i ugnen i fem minuter. Dock var ju hallonen fortfarande djupfrysta när glassen skulle ätas, så tyvärr tror jag inte på att ställa in anrättningen i frysen ”minst en timme”, som receptet anger.

    Gun

  • Väldigt gott. Marängen måste vispas så att den blir helt stel. Första gången blev det smält glass och marängblandning. 😄

    Taru

Testa liknande recept

  • Strassburgare
    Betyg 4 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsesstårta
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddtårta
    Betyg 4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronsyltkakor
    Betyg 4.2 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad