Gingravad lax

3
0
Gingravad lax

Sagolikt välsmakande gingravad lax. Aromatisk och ljuvligt god blir laxen gravad med de sträva, krossade enbären. Gin, socker och salt är ett vinnande koncept till denna magnifika lax. Servera laxen med crème fraiche på knäckebröd.

Gingravad lax

Ingredienser

4 portioner
600 g gravad lax i skivor (som varit fryst 3-5 dygn)
crème fraiche till servering

Gravningslag

3 msk enbär
2 msk hela vitpeppar
3 msk socker
3 msk salt
1 dl vatten
1 dl gin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer