Gingravad lax

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Gingravad lax

Sagolikt välsmakande gingravad lax. Aromatisk och ljuvligt god blir laxen gravad med de sträva, krossade enbären. Gin, socker och salt är ett vinnande koncept till denna magnifika lax. Servera laxen med crème fraiche på knäckebröd.

Gingravad lax

Ingredienser

4 portioner
600 g  gravad lax i skivor (som varit fryst 3-5 dygn)
crème fraiche till servering

Gravningslag

3 msk  enbär
2 msk  hela vitpeppar
3 msk  socker
3 msk  salt
1 dl  vatten
1 dl  gin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Äppel- och enbärsill
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med gin, enbär och gurka
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Herrgårdssill
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax
Betyg 4.1 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga