Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gingravad lax

Sagolikt välsmakande gingravad lax. Aromatisk och ljuvligt god blir laxen gravad med de sträva, krossade enbären. Gin, socker och salt är ett vinnande koncept till denna magnifika lax. Servera laxen med crème fraiche på knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Banka sönder/krossa enbären och vitpepparkornen. Lägg detta i en plastpåse. Tillsätt socker, salt, vatten och gin. Lägg in skivorna (max 5 mm tjocka). Kläm ur ev luft. Låt ligga i 10-15 min.
  2. Ta ur laxen (är laxen väl kraftig i smaken, så skölj lätt i kallt vatten).
  3. Servera med lite crème fraîche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gravad lax i skivor (som varit fryst 3-5 dygn)
  • crème fraiche till servering
Gravningslag
  • 3 msk enbär
  • 2 msk hela vitpeppar
  • 3 msk socker
  • 3 msk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?