Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Ghee

Ghee är rent smörfett, alltså klarat smör. Vanligt smör får långsamt smälta på svag värme tills all vätska kokat bort. Ghee har en aromatiskt nötig smak och kan användas precis som matfett till stekning, bakning, fritering eller som pålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. När allt smör smält, sänk värmen och fortsätt sjuda utan att smöret bryns, 30–40 minuter. Använd en sked och avlägsna det vita skummet som lagt sig på ytan. Sila bort den bruna bottensatsen som bildats genom ett kaffefilter.
  2. Häll upp gheen i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock och förvara i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein, tänk på att noga sila och skumma smöret. Kan dock innehålla spår av laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per msk.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 500 g osaltat smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 761 kJ / 182 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer