Ghee

11
5
Ghee

Ghee är rent smörfett, alltså klarat smör. Vanligt smör får långsamt smälta på svag värme tills all vätska kokat bort. Ghee har en aromatiskt nötig smak och kan användas precis som matfett till stekning, bakning, fritering eller som pålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ghee

Ingredienser

ca 3 dl
500 g
osaltat smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein, tänk på att noga sila och skumma smöret. Kan dock innehålla spår av laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per msk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Erland

2021-05-06

Gör om och gör rätt! Givetvis ska man skriva näringsinnehåll/100 gram...jag försöker att hålla ett visst antal kcal per dag, det varierar givetvis ibland 2000 kcal ibland 600 kcal....5:2 diet med kort "matfönster" försöker jag hålla....eller snarare när jag känner mig tillräckligt motiverad ;-)

Marie-louice

2021-03-21

Tillägg. Fick inte med att jag förutom celiaki, även har komjölksproteinallergi, härför använder jag Ghee och kokosolja.

Marie-louice

2021-03-21

Pga av celiaki, klarar jag Ghee. Har det på smörgås, i mat och stekpanna. Använder förstås kokosolja mest men... Ghee, är gott och nyttigt då jag kan göra godis också... ❤️

Näringsvärde per portion

Energi 761 KJ / 182 kCal
Fett 21 g
Salt 0 g
Kolhydrater 0.1 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept