Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Gillar du västerbottenspaj kommer här en värdig utmanare! Getost och jordgubbar är en klassisk kombination där balsamvinäger ger en fin smakbrytning. Här använder vi färdig deg till pajen, smidigt när tiden känns knapp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Getostpaj med jordgubbar i balsamico

Ingredienser

4 portioner
1 rulle kyld, färdig pajdeg (à 230 g)
200 g getost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
3 ägg
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Sallad

1 l jordgubbar (1 l motsvarar ca 500 g)
1/2 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 romansallad (à ca 200 g)
1 dl plockade myntablad
salta cashewnötter

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Kombinationen getost och jordgubbar var helt ny för mig. Jag trodde inte det skulle funka, men det var ju jättegott! Enkel men ändå annorlunda rätt som piffar till vardagen. Jag gjorde egen pajdeg med grahamsmjöl, vilket passade fint till den ganska milda fyllningen.

    Malin

  • Precis lagat detta recept. Salladen var kul och lite annorlunda. Pajen blev ganska smaklös och nästa gång åker det ner lite parmaskinka eller knaperstekt bacon i pajen för att lyfta den lite. Men annars ett gott och lättlagat recept. Gjorde egen pajdeg, orka köpa färdig pajdeg.

    Julia

  • God paj. Använde inte den färdiga pajdegen eftersom vi ändå hade pajdeg i frysen sedan tidigare pajbak. Snabbt och enkelt. Den slår dock inte västerbottenostpaj. Vi tyckte inte att jordgubbrna passade varken till salladen eller pajen, smakerna hängde liksom inte ihop. Dressingen var helt ok. Gång nr två bytte vi ut jordgubbarna mot avokado vilket blev mycket bättre.

    Jessicha

  • Detta var utan konkurrens den godaste testlagarrätten hittills, en solklar femma blir det i betyg. Den färdiga pajdegen, som i och för sig var lite svårfunnen, gjorde pajen snabblagad, allt var klart på en timme och salladen var vacker och god med visst sting. Smakerna harmonierade perfekt och getostpajen var krämig och mild (jag gjorde den med normalfet crème fraîche). Ska man nämna något jag kunde ha gjort annorlunda, så kanske man skulle ha använt vit balsamvinäger i stället för röd, som det nu var såg salladen nästan lite skrumpen ut på grund av färgsättningen, men det är en petitess. Den här rätten vill jag gärna äta igen till midsommar, som förrätt med ett glas rosévin till, eller på ett buffébord.

    Emma

  • En jättegod paj! Smakerna ihop var verkligen super, getosten tillsammans med jordgubbarna och dressingens sötma var en fin kombination! Kan absolut tänka mig att servera pajen även som tillbehör på kräftskiva eller en buffé. Jag använde vanlig crème fraiche istället för lätt, och gjorde egen pajdeg. Trots det gick det väldigt kvickt att svänga ihop den, ett lätt recept att följa, inga konstigheter! Nästa gång jag lagar pajen kommer jag prova slänga i lite lök också, då den kunde behöva lite mer smak. Jag hade den inne i ugnen i 30 minuter och avslutade med att sätta ugnen på grill de sista minuterna så den fick fin färg!

    Katja

  • Gott men gjorde egen pajdeg med grahamsmjöl för att få lite mer fiber och tuggmotstånd och hade fullfet creme fraiche i för det är det enda som används här hemma men i övrigt följdes receptet med nöjda middagsgäster som resultat. En perfekt fredagsrätt som kan förberedas dagen innan om man har bråttom.

    Annika

  • God ostpaj! Jag svängde ihop en egen klassisk pajdeg men strödde i lite lin- och sesamfrön. Jag rostade tunna rödbetsskivor till då ändå ugnen var varm och då det passar så bra ihop med chèvre. Allt var lätt att hitta i affären, t o m färska spanska jordgubbar! Lättlagad, smarrig paj och fräsch sallad. Detta kommer att göras igen som alternativ till västerbottenspaj hemma hos oss!

    Anna-karin

  • Vi hade lite svårt att bedöma om vi tyckte om denna eller inte. Det var absolut en annorlunda paj coh jag hade aldrig kommit på tanken att prova dessa smaker tillsammans själv. Den kanske passar som en lätt rätt en sommardag eller tillsammans med t.e.x. kräftor eller på ett buffébord men inte som enda rätt som det blev här. JAg saknade nåfot i den, har dock inte kommit på vad ännu.Jag tror ändå vi komemr göra den igen om vi serverar den som på något sätt jag nämnde ovan. Jag tror också det blir godare med färska jordgubabr, nu hade vi bara frysta. Och jag personligen älskar paj så någon variant av denna blir det säkert igen.

    Anne

  • Salladen var jättegod och fräsch och passade bra till getostsmaken i pajen - det enda vi inte gillade var att konsistensen på pajen blev väldigt mjuk, så vi tänker absolut baka den igen, men test med valnötter i pajen - hade vi inte haft cashewnötter i salladen hade det inte varit mycket tuggmotstånd.

    Eva

  • Mmmm, underbart gott! Vi gjorde egen pajdeg och gjorde småpajer. Härligt med mycket jordgubbar i salladen och fräscht med myntan.

    Evelina

Testa liknande recept

  • Grillade nektariner och persikor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar med rödvin och mynta
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med rödbetor, getost och lax
    Betyg 3.4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomat- och spenatpaj med getost
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad