Getostlasagne med ratatouille

Till helgen passar denna läckra getostlasagne fylld med mumsig ratatouille utmärkt. Varva bara lasagneplattor, ratatouille och smakrik getostsås i en form och grädda lasagnen täckt med ljuvlig parmesanost. Avnjut din varma lasagne med sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
6 portioner
16 lasagneplattor med spenat
smör till formen
1 dl riven parmesan
ev basilikablad till servering
Getostsås
50 g smör
5 msk vetemjöl
1 l mjölk (3%)
250 g getost av chèvretyp
2 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Ratatouille
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk timjan
2 tsk oregano
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stLätt recept att följa, jag ändrade inget! Mycket gott
Monica
Tina : God men inte så mycket smak av getost. Andra gången jag gjorde den så lagade jag riktig bersamellsås m lagrad prästost i och skippa getosten.
Christina
Väldigt gott!! Jag brukar göra med vanlig bechamelsås för att göra det till en ”vardagslasagne”. Brukar även krydda på rätt mycket mer än vad som står i receptet samt tillsätta grönsaksbuljong.
Rebecka
Jättegott! Hade i lite chili och liten skvätt grädde också sen kryddade jag lite extra på grönsakerna när jag stekte dem. Zucchini stekte jag för sig.
Anna
Nästa gång kommer jag att krydda ratatouillen mera!
Tiina
Jag gör hälften av såsen och samma mängd getost, mer ratatouille istället, det gör den lite fräschare. Mycket god, har gjort den massor av gånger!
Anna
Bra proportioner ger en lasagne med bra, men lite grynig, konsistens. Den är ganska salt och känns lite fet. God, men det känns som om man slösar bort 2,5 hg getost utan att känna så himla mycket getostsmak. Vinvänlig. Se till att ha baljväxter och råa grönsaker till.
Göran