Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostfyllda lammfärsbiffar med ratatouille

Dessa läckra biffar får en härlig smak av att du blandar färsen med tärningar av getost innan du steker dem i lite smör. Avnjut dina varma, getostfyllda lammfärsbiffar tillsammans med den mumsiga ratatouillen som är full av goda grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Blanda ströbröd, mjölk och kryddor. Låt blandningen svälla i ca 10 min. Arbeta i färsen och ägget. Skär osten i små tärningar och blanda ner i färsen. Forma till biffar. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
  2. Ratatouille: Skala löken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och ta bort kärnorna på paprikan, auberginen och zucchinin. Skär grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs löken, vitlöken och grönsakerna i ca 10 min på svag värme. Tillsätt tomatpurén utblandad med vattnet. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
  3. Till servering: Servera lammfärsbiffarna med ratatouillen och brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Lammfärsbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 100 g getost
  • 2 msk smör eller margarin
Ratatouille
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten aubergine
  • 1 liten zucchini
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Till servering
  • brytbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?