Getost med färska fikon & parmaskinka

Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Getost med färska fikon & parmaskinka

Denna lite annorlunda förrätt bestående av getost med färska fikon och parmaskinka kommer bli en succé! Rulla ihop den smakrika skinkan fylld med krämig ostmassa och söta bitar fikon och servera direkt med lite rostade solrosfrön på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Getost med färska fikon & parmaskinka

Ingredienser

12 st
100 g chèvre
2 msk crème fraiche eller kvarg
svartpeppar
1 1/2 tsk honung
salt
2 fikon
6 skivor parmaskinka
rostade solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mumsigt litet tilltugg som passar perfekt till välkomstbubblet. Jag hade pistagenötter istället för solroskärnor och det var jättegott. Snåla inte med fikonen!

    Lena

  • En mycket annorlunda och god rätt. Jag skalade av det yttersta lagret på fikona

    Peter

  • Med färska Fikon är denna rätt utsökt god,kan inte jämföras med dadlar enligt mitt tycke.

    Monica

Testa liknande recept

  • Chèvrerulle med fikon
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dalaentré
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad