Gazpacho med avokado och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gazpacho med avokado och räkor

Gazpacho är en spansk soppa gjord på råa grönsaker och ska serveras kall. Denna gazpacho med avokado och räkor får extra smak av kajennpeppar och spiskummin. Servera soppan med brödkrutonger till förrätt eller som lättare middag en varm sommarkväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär ner gurka, paprika och tomater i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda de skurna grönsakerna och löken med olivolja, vinäger och buljong. Låt stå och dra en stund.
  2. Kärna ur, gröp ur och mosa under tiden avokadon med lite citronsaft. Hacka räkorna grovt och blanda i dem i avokadon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg grönsakerna i en mixer och mixa till slät konsistens. Smaka av med salt, peppar, kajenn och lite spiskummin. Sila soppan genom finmaskig sil och sätt in i kylen.
  4. Forma 4 "ägg" (för 4 port) av avokadoröran och lägg i djup tallrik. Fördela den kalla soppan i tallrikarna. Soppan kan med fördel serveras med rostade brödkrutonger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 skalad gurka
  • 1 röd paprika
  • 5 tomater
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 2 avokado
  • citronsaft
  • 24 skalade räkor
  • kajennpeppar
  • spiskummin
Lägg till i inköpslistan