Gås med sås

Betyg 1.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Gås med sås

Gåsmiddag är en riktigt skånsk höstklassiker. Men det här receptet på gås passar lika bra för en kalkon till en thanksgiving-middag. Smaksätt fågeln med äpple, vitt vin, katrinplommon och grädde.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
5 kg gås
2 äpplen
1 l vatten
1/2 l vitt vin
4 dl grädde
10 katrinplommon
ev sockerkulört
majsstärkelse
salt
peppar

Gör så här

02:00:00
00:30:00
00:11:00
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Jag har gjort detta recept vid två tillfällen, både med gås och kalkon (vilket också går utmärkt att använda). Det har varit mycket omtyckt av gästerna, de har talat om middagen flera gånger efteråt!! När det gäller tillagningstiden får man använda sund förnuft alla fåglar väger inte lika mycket. Ett förslag är att använda stekpåse köttet blir saftigt och gott! Lycka till!

    Carina

  • Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.

    Carin

  • Önskvärt om innertemperatur på köttet anges. Jag använder alltid digital termometer.

    Carin

Testa liknande recept

  • Rönnbärsgelé
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartsoppa med krås
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Knäckig äppelpaj
    Betyg 4.4 av 5.930 personer har röstat
    Receptet har 144 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelkaka de luxe
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad