Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Garden salad

Gör en ståtlig och smakrik Garden salad genom att blanda romansallad, rucola, dragon och basilika. Blanda ihop salladen med en enkel dressing på balsamvinäger och olivolja innan du stör över knapriga krutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Plocka och skölj salladen (välj gärna dina egna favoritsorter) och kryddörterna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär örterna i mindre bitar.
  3. Dressing: Blanda vinägern med olivoljan och ev tryffelolja. Salta och peppra.
  4. Krutonger: Kantskär bröden och skär sedan bröden i tärningar. Häll olivoljan i en liten ugnsform. Lägg i brödtärningarna och skaka om. Ugnsstek dem gyllenbruna. Salta.
  5. Blanda salladen med dressingen. Lägg upp i skålar. Strö brödkrutongerna ovanpå och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 huvud isbergssallad
  • 4 stora blad romansallad
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 3 kvistar färsk dragon
  • 10 strån gräslök
  • 10 basilikablad
Dressing
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • ev några droppar tryffelolja
  • salt och peppar
Brödkrutonger
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan