Galette med ricotta, potatis och majs

Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Galette med ricotta, potatis och majs

En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Galette med ricotta, potatis och majs

Ingredienser

4-6 portioner

Pajdeg

100 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk kallt vatten

Fyllning

1 burk ricottaost (à 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
4 krm salt
2 - 3 fasta potatisar
2 dl frysta majskorn
1 dl riven Västerbottensost eller lagrad prästost
100 g svart- eller grönkål
2 tsk olja
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:10:00
00:30:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Vi toppade med parmaskinka-mums!

    Annika

  • Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania

    Ania

  • Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.

    Josefine

  • Smaklöst och ingen höjdare, trots att vi ökade vitlök och kryddor. Ser mycket godare ut än det var.

    Maria

Testa liknande recept

  • Smördegssnurror med Västerbottensost
    Betyg 4.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Focaccia med Västerbottensost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Festbröd med Västerbottensost
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad