Galette med ricotta, potatis och majs

En galette är en enkel rustik paj som bakas på en plåt istället för i en form. Här toppar vi pajdegen med ricotta, potatis, majs, Västerbottensost och svartkål. Enkelt och otroligt gott, till vardags eller fest.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 burk ricottaost (à 250 g)
1 riven vitlöksklyfta
4 krm salt
2 - 3 fasta potatisar
2 dl frysta majskorn
1 dl riven Västerbottensost eller lagrad prästost
100 g svart- eller grönkål
2 tsk olja
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stVi toppade med parmaskinka-mums!
Annika
Detta är inte en Galette enligt min mening. En Galette alltid gjord på BOVETEMJÖL annars är det ingen Galette. Bovetemjöl är nötigt i smaken. Blir alltså en helt annan fylligare smak. Dessutom glutenfritt. Mvh ania
Ania
Gott och enkelt att göra! Använde vitkål istället för grönkål. Kan nog vara gott med purjolök eller gullök i.
Josefine