Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Gaffelkakor med ingefära och lime

Gaffelkakor är fina småkakor bakade med havre och vetemjöl, naggade med en gaffel. Vårt kakrecept är juligt kryddat med malen ingefära och skal av lime. Smarriga kakor utan ägg, enkla att göra på julbaket. En favorit på kakfatet i jul!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Rör ihop matfett och socker. Rör ner ingefära och limeskal. Tillsätt havregryn och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Rulla små kulor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

För alla

Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre och glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • rivet skal från 1 lime
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
Lägg till i inköpslistan