Gaffelkakor

Gaffelkakor blir roligt randiga med hjälp av en gaffel - därav namnet. Kakorna är lätta att baka för både stora och små och kan göras gluten- och laktosfria. De goda gaffelkakorna passar därmed alla kakälskare!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Ingredienser
50 st
200 g rumstempererat smör
4 msk strösocker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkla att baka och jättegoda! Jag tillsatte 2 tsk vaniljocker också.
Barbro ingegerd
2025-05-26Jag gjorde som originalreceptet men bytte ut havregrynen mot glutenfria havregryn och mjölet mot glutenfritt mjöl. Funkade bra. Snabbt att fixa till.
Caroline
2021-09-19Om man delar receptet på 4, kan man göra dessa kakor medans kaffet kokar, snabbt och enkelt!
Anna
2003-01-21