Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fyllda frukostkorvar med bönsallad

Ett matigt och gott recept på fylld frukostkorv i ugn med bönsallad. Du smaksätter korv med senap, pepparrot och kapris. Gör en nyttig bönsallad med vita eller röda bönor, rödlök, isbergssallad och paprika som du serverar med en smakrik dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda senap, riven pepparrot och kapris. Skär en skåra på längden på 4 frukostkorvar (för 4 port). Ställ korvarna i en ugnssäker form. Fyll dem med senapsblandningen och strö över riven ost. Gratinera korvarna i ugn i 15-20 minuter.
  3. Låt vita eller röda bönor rinna av i durkslag. Skala och finhacka liten rödlök. Skölj och strimla isbergssalladen. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda bönorna med grönsakerna i en skål.
  4. Skaka ihop en dressing gjord på pressad citron, olja, vatten och italiensk salladskrydda. Häll dressingen över salladen och servera till de fyllda frukostkorvarna.

Tips

Koka torkade blötlagda bönor själv och använd till bönsalladen. Kokta bönor som blir över går bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk senap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk kapris
  • 4 frukostkorvar
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk vita bönor eller röda (à 400 g) eller motsvarande mängd hemkokta
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 grön paprika
  • 1 msk citron
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
Lägg till i inköpslistan