Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fyllda fikon

Varför inte servera fyllda fikon som tilltugg eller aptitretare på nästa bjudning? Du fyller fikonen med fetaost och droppar sedan på lite honung blandat med vinäger. Kalasgott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vinägern och honungen. Håll varmt.
  2. Hetta upp en stek- eller grillpanna och värm fikonen ca 2 minuter på varje sida.
  3. Skär fetaosten i skivor. Snitta fikonen från stjälken till ändbiten, ej igenom. Lägg i en bit ost. Tryck försiktigt ihop. Lägg upp på ett fat.
  4. Droppa honungsvinägern över fikonen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 väl mogna, färska fikon
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 100 g fetaost (hel bit)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?