Fikonsnurror

2
1
Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fikonsnurror

Ingredienser

6 portioner
1 smördegsplatta
100 g fetaost
2 msk mellan- eller vispgrädde
5 - 6 torkade fikon
1 ägg

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Gör så här

Tips

Variera med russin. Följ receptet för fikonsnurror, men byt ut fikonen mot 1 dl russin (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Pia

2007-12-09

Supergott!! Jag har även gjort en vegan variant med filodeg, tofu cream cheese blandad med fikon. Penslade med olja.

Näringsvärde per portion

Energi 670 KJ / 160 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden