Fikonsnurror

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fikonsnurror

Ingredienser

6 portioner
1 smördegsplatta
100 g fetaost
2 msk mellan- eller vispgrädde
5 - 6 torkade fikon
1 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Supergott!! Jag har även gjort en vegan variant med filodeg, tofu cream cheese blandad med fikon. Penslade med olja.

Pia

2007-12-09

Näringsvärde per portion

Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Fyllda fikon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Konjaksrullar med fikon
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikon med karamelliserat fläsk
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks med grekisk sallad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga