Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt smördegen tina i 15 minuter. Kavla ut den till en 15x20 cm stor platta (för 4 port). Blanda fetaost och grädde i en djup tallrik. Skär fikonen i små bitar.
  3. Bre fetaosten på smördegen och fördela fikonen ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta. Skär i cm-breda bitar.
  4. Lägg snurrorna på ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med ägg. Grädda tills snurrorna fått färg, ca 10 minuter.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Tips

Variera med russin. Följ receptet för fikonsnurror, men byt ut fikonen mot 1 dl russin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 smördegsplatta
  • 100 g fetaost
  • 2 msk mellan- eller vispgrädde
  • 6 torkade fikon
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden