Fikonsnurror

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fikonsnurror

Ingredienser

6 portioner
1   smördegsplatta
100 g  fetaost
2 msk  mellan- eller vispgrädde
5 - 6   torkade fikon
1   ägg

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Gör så här

Tips

Variera med russin. Följ receptet för fikonsnurror, men byt ut fikonen mot 1 dl russin (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Supergott!! Jag har även gjort en vegan variant med filodeg, tofu cream cheese blandad med fikon. Penslade med olja.

Pia

2007-12-09

Näringsvärde per portion

Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Fyllda fikon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksfikon med ädelost och honung
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bruschetta med svamp och serranoskinka
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga