Fikonsnurror

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fikonsnurror

Ingredienser

6 portioner
1   smördegsplatta
100 g  fetaost
2 msk  mellan- eller vispgrädde
5 - 6   torkade fikon
1   ägg

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Gör så här

Tips

Variera med russin. Följ receptet för fikonsnurror, men byt ut fikonen mot 1 dl russin (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Supergott!! Jag har även gjort en vegan variant med filodeg, tofu cream cheese blandad med fikon. Penslade med olja.

Pia

2007-12-09

Näringsvärde per portion

Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Fyllda fikon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Konjaksrullar med fikon
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikon med karamelliserat fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Baconfikon på halloumi
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga