Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fyllda ägg

Fyllda ägg är en självklarhet på buffén till både påsk och jul. Fyll de kokta ägghalvorna med en läcker röra på löjrom eller stenbitsrom, äggula, hackad rödlök och crème fraiche och toppa med lite extra rom. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka och skala äggen. Dela dem i halvor och peta ut äggulorna.
  2. Skala och finhacka löken. Spar lite rom till garnering och blanda resten med äggula, lökhack och lättcrème fraiche. Smaka av med salt.
  3. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat med lite sallad. Toppa med rom.

För alla

Innehåller ägg, fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 ägg
  • 1/2 rödlök
  • 100 g löjrom eller röd stenbitsrom
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?