Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fylld lövbiff med lök och kapris

Recept på lyxig och fin fylld lövbiff med lök och kapris. Fyll lövbiffarna med lök, kapris och senap. Servera med härliga rotsakskakor och en varm sallad av lök, kapris, senap, tomat och rucola. En utsökt rätt som är perfekt att servera till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lökarna. Lägg ut biffarna och fördela hälften av lök, kapris och senap på köttet. Vik ihop biffarna och tryck till kanterna.
  2. Skala och riv potatis, morot och selleri. Blanda och stek en stor eller fyra små rotsakskakor i lite smör och olja till de blir gyllenbruna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skålla och skala tomaterna, dela dem och tryck ut kärnorna. Hacka tomaterna.
    Bryn smör och lägg i resten av löken. Fräs en stund och blanda i resten av kapris, senap och stekskyn. Blanda i tomater och den sköljda salladen strax före serveringen. Krydda.
  4. Stek biffarna på båda sidor. Krydda.
  5. Lägg rotfruktskakan mitt på tallriken, biffen bredvid och på andra sidan salladen. Droppa såsen runt omkring.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 4 skivor lövbiff (à ca 160 g)
  • 1 dl kapris
  • 2 msk fransk senap
  • 2 bakpotatisar
  • 1 morot
  • ca 100 g rotselleri
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 stora tomater
  • 1 msk steksky
  • 1 pkt machésallad fältsallat eller ruccola
Lägg till i inköpslistan