Fylld aubergine med lammfärs och tomat

Fylld aubergine med lamm är en mustig rätt, inspirerad av Mellanöstern, där skivad aubergine fylls med en härlig ris- och lammfärsblandning. Servera med en het yoghurt smaksatt med harissa.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 dl basmatiris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g lammfärs
1 msk torkad mynta
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 msk olivolja
Aubergine
2 aubergine (à 300 g)
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
Sås
1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
3 dl vatten
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Till servering
1 msk harissa
2 msk olivolja
1 citron
1/2 dl pinjenötter
2 dl turkisk yoghurt (10%)
Gör så här
01:00:00
00:15:00
00:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 682 kCal
Fett48 g
Salt3.1 g
Kolhydrater32 g
Protein26 g
Kommentarer