Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fullkornsmakaronilåda

Den här matiga och smakfulla fullkornsmakaronilådan är ultimat som vardagsmiddag och du kan med fördel ha med den som matlåda dagen efter. I rätten hittar du ingredienser som skinka, soltorkade tomater och riven zucchini och morot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  3. Blanda pastan med skinkan.
  4. Skala moroten, riv den och zucchinin. Blanda ner det rivna och de soltorkade tomaterna i pastan. Smaka av med salt och peppar. Häll makaroniblandningen en form.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
  6. Häll äggstanningen över makaronerna och strö på osten.
  7. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre- eller sojamjölk. Hoppa över osten eller använd sojabaserad ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl fullkornsmakaroner
  • 200 g strimlad rökt skinka
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 10 soltorkad tomat
  • salt och peppar
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?