Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktsallad med citrus- och ingefärslag

Sätt lite extra smak på fruktsalladen genom att blanda äpplen, vindruvor, banan och sharonfrukter tillsammans med lag av ingefära, citron och lime. Passar utmärkt som en frisk efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med lagen. Skölj citron och lime noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda citrussaft, vatten och socker i en kastrull. Låt koka några min. Blanda i citrusskalet och låt lagen kallna. Smaka av med ingefära.
  3. Skölj och tärna sharonfrukterna. Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Skölj och halvera eventuellt druvorna. Ta bort eventuella kärnor. Skala och skiva bananen.
  4. Blanda frukten i en skål och häll över citruslagen. Låt stå kallt till servering. Servera fruktsalladen med lagen och eventuellt en klick vaniljglass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 sharonfrukter
  • 2 äpplen
  • 100 g blå vindruvor (helst små utan kärnor)
  • 100 g gröna vindruvor (helst små utan kärnor)
  • 1 banan
Lag
  • 1/2 citron
  • 1 lime
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 msk färskriven ingefära (1/2 msk färsk = 1-2 krm mald ingefära
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer