Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktfyllda skinkrulader

Fruktfyllda skinkrulader är en lekfull, exotisk och läcker rätt där du fyller skinka med mango och papaya och bryner med kanel, salt och peppar. Gott att äta till pasta eller ris och en sallad. En favorit hos många barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut köttet på en skärbräda. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i tunna klyftor.
  2. Halvera och pressa limen över frukten. Lägg en fruktklyfta vardera på varje skinkskiva. Rulla ihop och fäst med små trästickor.
  3. Bryn skinkruladerna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med kanel, salt och peppar. Häll på buljongen och tillsätt sojan. Låt puttra under lock ca 10 min.
  4. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 min.
  5. Till servering: Servera de fruktfyllda skinkruladerna med pasta eller ris och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk skinka i tunna skivor
  • 1 liten mango
  • 1 liten papaya
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
  • 1 tsk kinesisk soja
Till servering
  • pasta eller ris
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan