Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fruktclafoutis

Bjud på en liten, fransk fruktdessert med detta recept på fruktclafoutis. Häll upp en gräddig smet med bitar av rostad mandel i portionsformar och lägg på saftiga fruktbitar. Servera dina gräddade, ljumma bakelser med lite glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i torr, het panna. Mal eller mixa den.
  3. Blanda mandel, vetemjöl och socker. Tillsätt ägg, äggulor och grädde. Fyll upp till hälften i små smorda formar, tex aluminiumformar.
  4. Skär nektarinerna i små klyftor eller bitar och lägg i frukt och bär. Grädda i ca 12 minuter.
  5. Servera ljumna, gärna med glass till.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1/2 dl sötmandel (1/2 dl motsvarar ca 40 g)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • frukt t ex hallon och nektariner
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer