Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frozen temptation

Frozen temptation är ett recept på en frusen efterrätt av honung, grädde, chilipulver, valnötter och fikon. En klassisk italiensk dessert som du serverar lite halvtinad till exempelvis fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm honungen försiktigt tillsammans med 1/2 dl grädde (för 4 port) och chilipulver. Vispa resten av grädden hårt.
  2. Vänd ner den smälta honungsblandningen i grädden. Fördela i portionsformar eller muffinsformar av papper. Frys i minst 3 timmar.
  3. Vänd ut glassen, låt den tina något. Servera med fikon skurna i bitar och hackade valnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från t ex Oatly eller Beneviva.

Tips

Den som vill kan värma valnötterna försiktigt i en lag av 2 msk lavendelsocker och 1 1/2 dl vatten (för 4 port). I stället för fikon passar det bra med färska hallon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl flytande honung (gärna med lavendelsmak)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 krm chilipulver
  • 4 färska fikon
  • 100 g hackade valnötter
Lägg till i inköpslistan