Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Frasiga och krispigt små munsbitar med god smak som görs av friterat rispapper. Srirachamajonnäsen och räkorna är stommen som läggs på bitarna av rispappret. Toppa därefter tilltuggen med spenat, koriander och gärna svarta sesamfrön.

Friterat rispapper med räkor och srirachamajjo och gurka

Ingredienser

24 st
ca 3 dl olja
4 rispapper
salt
570 g räkor i lake (avrunnen vikt 280 g)
1 1/2 tsk srirachasås
1 dl majonnäs
1/2 gurka
1/2 förp färsk spenat (à 65 g)
1 kruka koriander
1 msk sesamfrö (gärna svarta)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kan man fritera rispapperet i förväg?

    Annika

    Hej Annika! Det går bra. Om du gör dem dagen innan så är det bra att lägga dem i en lufttät burk med lite hushållspapper i mellan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Viktigt att ha neutral olja! Gott som förrätt!

    Monika

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vietnamesisk pizza
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkor i salladsblad
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Räktoast med cream-cheese
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Asiatisk skagen
    Betyg 4.9 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad