Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Friterade räkbollar

Friterade räkbollar är goda bollar av chili, morötter, lök och stora räkor som du friterat. De friterade räkbollarna smakar härligt starkt av tabasco, gräslök och vitlök och ska serveras omedelbart efter tillagning.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lök och morot i bitar. Lägg dem samt vitlöksklyftor, ägg och vatten i en matberedare.
  2. Kör/mixa detta i någon minut till en ganska slät blandning. Mixa ner mjöl och bikarbonat.
  3. Skala och grovhacka räkorna. Finhacka chilifrukten. Tillsätt detta. Smaka av med tabasco, ska vara stark.
  4. Tillsätt ev vatten så att det blir en lös smet, som en pannkakssmet. Rör ner gräslöken. Låt smeten stå kallt i minst 1 timme.
  5. Hetta upp olja i en järngryta eller i en fritös. Oljan ska vara medelvarm, ca 160°C. Klicka ner smeten med en matsked.
  6. Vänd runt när bollarna kommit upp till ytan. Ta upp bollarna när de fått fin färg och en frasig yta. Låt dem rinna av. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 morot
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl idealmjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 500 g stora räkor (med skal)
  • 1 chilifrukt
  • 5 droppar tabasco
  • 4 msk finskuren gräslök
  • olja (till fritering)
Lägg till i inköpslistan