Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fritattapasta med salami, oliver och paprika

En lättlagad men lyxig variant på fritatta är denna pastavariant. Tillsammans med salami, oliver och paprika är fritattapastan ett perfekt lunchalternativ till matlådan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka penne enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 2-3 cm stora bitar. Skala och finhacka gul lök. Fräs grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
  3. Skär salamin i strimlor. Tillsätt salamin i grönsakerna och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om. 
  4. Strö på ost och oliver.
  5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll äggsmeten i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

För alla

Kontrollera innehållet i salamin för samtliga allergener. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (penne)
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 150 g skivad salami
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2308 kJ / 551 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer