Frikadeller i tomatsås med pasta
Frikadeller är köttbullar som fått koka istället för stekas. Här är frikadellerna kokta i tomatsås och serverade med pasta, oliver och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta fusilli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
salt
peppar
735 g färska köttbullar
1 burk, gröna oliver med pimienta (à 140 g)
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 633 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater66.7 g
Protein26.4 g
Kommentarer
Gott!! Gjorde egna frikadeller som jag kokade i omg. i såsen. Fick dock späda med en till förpackning tomater. Lade de färdiga frikadellerna i ugnsfast form, smaksatte såsen med dill, ost o chilisås. Gratinerade sedan alltihop.
Maria
2012-01-30Vi tyckte att det var för lite passerade tomater, frikadellerna krävde en förpackning tomater till. Annars okey!
Monica
2012-01-24Supergott! Gjorde dock egna frikadeller och kryddade såsen med torkad basilika.
Marie
2012-01-23