Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Corny crisp

Koka en enkel chokladkolasås och blanda med corn flakes – mycket svårare än så är det inte att göra corny crisp. Cornflakestoppar är ett annat kärt namn på detta snabblagade och mycket goda godis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda smör, sirap, socker och kakao i en kastrull. Koka upp och koka på medelvärme ca 2 minuter. Rör ner flingorna.
  2. Klicka ut smeten jämnt i en smord form, ca 20 x 25 cm. Låt stelna. Skär upp i bitar.

Näringsberäkningen är på hela satsen corny crisp.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 100 g smör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 8 dl cornflakes
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 11064 kJ / 2635 kCal