Frasiga glutenfria majsvåfflor

Betyg 3.6 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Frasiga glutenfria majsvåfflor

Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Frasiga glutenfria majsvåfflor

Ingredienser

10 st
6 dl majsstärkelse (Maizena)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jättefina frasiga. Jag halverade receptet

    Kerstin

  • Smeten var tunn som soppa och rann ut ur våffeljärnet. Något stämmer inte med detta recept.

    Kia

  • Supergott recept! Jag har provat både med Lailas glutenfria blåa mjölmix och med havremjöl. Använde även Vegan bredbart. Valde havremjöl för att få lite mer näring än de glutenfria mixarna. Blev supergott, men lite mer matiga våfflor. Man får grädda dem lite längre och inte riktigt så fluffiga som icke glutenfria våfflor, men mig gör det inget då jag älskar havre!! Lät också smeten vila ett tag i kylen innan, kanske 30-60 minuter.

    Miranda

  • Gott! Men tunn och svårjobbad smet

    Jenni

  • Hej igen. Nu har jag precis gjort våfflorna. Kan säga som så att de är goda, men i mitt fall blir de väldigt kompakta och torra. Inte så tunga egentligen, men ändå lite torra och inte alls som vanliga lätta och lite lätt fluffiga våfflor. Dessutom tog det drygt 3 timmar att göra dem, så jag lär nog inte göra dem så ofta hehe.

    Céline

  • Hej. Innan jag sätter igång med att göra våfflorna så vill jag bara dubbelchecka en sak. Ska det vara majsmjöl eller maizena?

    Céline

    Hej Céline! Majsstärkelse typ Maizena är det vi rekommenderar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Katarina! Vad bra att våfflorna blev bra till slut. Tack för tipset att låta smeten vila en timme. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Smeten är ju jättelös, ska den verkligen vara det?

    Katarina

  • Hej Emeli och Maria! Vi har nu dragit ner saltmängden då det inte behövs så mycket. Hoppas det ska smaka! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Jag kollade ursprungsreceptet, det ska vara 1/2 tsk salt

    Maria

Testa liknande recept

  • Grundrecept frasvåfflor
    Betyg 4.2 av 5.359 personer har röstat
    Receptet har 62 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Belgiska våfflor
    Betyg 4.2 av 5.737 personer har röstat
    Receptet har 59 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullevåfflor
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Våfflor grundrecept
    Betyg 3.8 av 5.3481 personer har röstat
    Receptet har 206 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Våffelsmet med bubbelvatten
    Betyg 3.2 av 5.278 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad