Frasiga glutenfria majsvåfflor

Frasiga glutenfria majsvåfflor gräddas i smort våffeljärn och glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna så våfflorna blir lätta och spröda. Toppa med bär och grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stJättefina frasiga. Jag halverade receptet
Kerstin
Smeten var tunn som soppa och rann ut ur våffeljärnet. Något stämmer inte med detta recept.
Kia
Supergott recept! Jag har provat både med Lailas glutenfria blåa mjölmix och med havremjöl. Använde även Vegan bredbart. Valde havremjöl för att få lite mer näring än de glutenfria mixarna. Blev supergott, men lite mer matiga våfflor. Man får grädda dem lite längre och inte riktigt så fluffiga som icke glutenfria våfflor, men mig gör det inget då jag älskar havre!! Lät också smeten vila ett tag i kylen innan, kanske 30-60 minuter.
Miranda
Gott! Men tunn och svårjobbad smet
Jenni
Hej igen. Nu har jag precis gjort våfflorna. Kan säga som så att de är goda, men i mitt fall blir de väldigt kompakta och torra. Inte så tunga egentligen, men ändå lite torra och inte alls som vanliga lätta och lite lätt fluffiga våfflor. Dessutom tog det drygt 3 timmar att göra dem, så jag lär nog inte göra dem så ofta hehe.
Céline
Hej. Innan jag sätter igång med att göra våfflorna så vill jag bara dubbelchecka en sak. Ska det vara majsmjöl eller maizena?
Céline
Hej Céline! Majsstärkelse typ Maizena är det vi rekommenderar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Katarina! Vad bra att våfflorna blev bra till slut. Tack för tipset att låta smeten vila en timme. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Smeten är ju jättelös, ska den verkligen vara det?
Katarina
Hej Emeli och Maria! Vi har nu dragit ner saltmängden då det inte behövs så mycket. Hoppas det ska smaka! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Jag kollade ursprungsreceptet, det ska vara 1/2 tsk salt
Maria