Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.
 Ett recept från: 
Buffé nr 6, 2017

Ingredienser
10-12 bufféportioner
250 g bananschalottenlök
65 g rucola
10  körsbärstomater
50 g smör
 rapsolja (till formen)
6  ark filodeg
3  ägg
3 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g chèvre (getost)
1 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk rostade pinjenötter
Till servering
 rucola
 tomater
Gör så här
00:10:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett17 g
Salt1.02 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g
Kommentarer
5 stTips på kall sås till den här. Eftersom det är chèvre så skulle jag göra en sås med honung., créme fraishe och vitlök. Vill man ha mera sting så blandar man i sambal oelek.
Åsa
Så himla gött! Men filodegen bränner otroligt lätt, så jag skulle rekommendera att räcka med folie i 30 minuter och sedan ta av foliet sista 10 minuterna!
Emma
Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.
Birgitta