Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fransk getost med knaprigt hasselnötstäcke

Sagolikt god förrätt som fungerar som en exemplarisk aptitretare. Krämig, fransk getost paneras med ströbröd och blir sedan insvept i ett knaprigt hasselnötstäcke. Tjusigt, enkelt och utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovmal eller hacka hasselnötterna.
  2. Doppa ostskivorna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och vänd till sist i nöthacket. Stek i smör/olja, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Servera den varma osten som för- eller efterrätt tillsammans med en god chutney och en liten läcker sallad.

Tips

När man panerar med nötter får man tänka på att välja något som inte behöver lång stektid. Just ost är utmärkt eftersom den inte behöver bli genomstekt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g grovhackade hasselnötter
  • skivor chèvreost
  • vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • olja eller smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?