Getostbollar med krispigt baconsmul
Ett aptitretande och festligt tilltugg som är enkelt att göra: ostbollar med getost och färskost som rullas i ett smul av krispigt stekt bacon och hackade nötter. Perfekt till glöggfest eller adventsmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
ca 15 st
1 förp skivat bacon (à 125 g)
200 g getost
100 g naturell färskost
1 msk hackad färsk timjan
1 dl finhackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi509 KJ / 122 kCal
Fett11 g
Salt0.4 g
Kolhydrater0.4 g
Protein5 g
Kommentarer
Vilken slags getost menar ni i det här receptet?
Pia
2024-11-28Hej Pia! En färsk getost men en fast variant som går att smula. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-28Vad skulle man kunna ersätta hasselnötterna med?
Erika
2020-12-19Hej Erika! Om det inte är pga allergi allergi du vill utesluta nötter så kan du välja mandel eller andra nötter. Men annars kanske lite hackad persilja kan vara ett alternativ. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21Riktigt gott tilltugg!
Sigrid
2020-01-19