Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fransk chokladtårta

Recept på charmig fransk chokladtårta. Du gör desserten på blockchoklad, smör, socker, ägg och mjöl. Sikta florsocker över den gräddade franska efterrätten och servera med vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 tårta portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den. Klicka ner smöret efter hand och blanda. Ta kastrullen av värmen. Rör ner sockret och låt smeten svalna.
  3. Smöra och brödströ en rund kakform väl, gärna en springform med löstagbar kant.
  4. Rör ner äggen i kastrullen, ett i sänder, och arbeta smeten kraftigt. Sikta sist ner mjölet, blanda och slå smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter. Låt den svalna i formen. Slå in den i folie om den bakas en dag i förväg. Sikta florsocker över när kakan kallnat. Servera kakan med vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.

Ingredienser

Portioner: 1 tårta
  • 320 g mörk blockchoklad
  • 160 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 5 hela ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • florsocker att sikta över
  • vaniljsås eller lättvispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan