Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Försvinnande goda kycklingspett

Försvinnande goda kycklingspett gör succé på festen. Du gör en smakrik glaze av hoisinsås, soja och sechuanpeppar och marinerar kycklingen i den. Kycklingspett är fantastisk plockmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
  2. Koka samman en glaze av hoisinsås, soja och sechuanpeppar eller chiliflakes. Marinera kycklingen i hälften av glazen i några timmar.
  3. Ta upp och trä på halverade spett. Stek/grilla kycklingspetten.
  4. Pensla kycklingen med resterande glaze mot slutet. Strö över strimlad salladslök blandad med chilifrukt vid servering.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 30 spett
  • 900 g kycklingfilé
  • 1 1/2 dl hoisinsås
  • 3/4 dl soja
  • 2 tsk sechuanpeppar eller chiliflakes
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 1 finhackad chilifrukt
Lägg till i inköpslistan