Förrätt à la napoleonbakelse

Betyg 3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Förrätt à la napoleonbakelse

Förrätt à la napoleonbakelse är en uppskattad och god förrätt som passar alla åldrar. Varva smördegsplattorna med en god färskoströra och lax i flera lager innan du skär bakelsen i trianglar. Servera sallad till napoleonbakelserna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2000

Förrätt à la napoleonbakelse

Ingredienser

6 portioner
1 paket kyld smördeg (à 275 g)
1 ägg
1 msk fänkålsfrön
1 tsk gourmetsalt
200 g naturell färskost
1/2 dl vispgrädde
nymalen peppar (från kvarnen)
150 g rökt lax
1/2 kruka basilikablad
150 g blandade salladsblad
3 msk olivolja
1 msk vinäger (gärna lagrad)
salt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Detta kommer jag att göra igen, det var jättegott. Men jag gjorde bara två lager smördeg, hade lax emellan och överst.

    Gunnel

  • Jättegott! Gjorde även med skinka istället för lax; Uppskattat bland barnen.

    Helene

Testa liknande recept

  • Varm tomat- och musselsallad
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad mortadella med pistagecrème
    Betyg 3.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingfiléer i marinad med grön sås
    Betyg 4.2 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ostskålar rosé
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tomat- och basilikabruschetta
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad