Focaccia med dill och prästost

11
2
Focaccia med dill och prästost

Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla efter med dillolja. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och salt av grov kaliber.

Skriv ut
Focaccia med dill och prästost

Ingredienser

40 bitar
25 g
färsk jäst
5 dl
kallt vatten
2 msk
olivolja
2 tsk
mortlat dillfrö
2 dl
riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk
salt
ca 11 dl
vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)

Topping

1 dl
riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
-
flingsalt
1
kruka dill
1/2 dl
olivolja

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Daniel

2019-04-15

Det står att det ska vara kallt vatten. Jag vill självklart lita på er. Men kan det inte finnas en risk att jästsvamparna dör om vattnet är kallt? Bara en undran.

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Daniel! Det går alldeles utmärkt att använda kall vätska när man bakar med jäst. Jästen dör inte om man använder kall vätska men jäsningstiden kan bli något längre. Risken är större att jästen dör om man använder för varm vätska (över 37 grader). Hälsningar Michelle

Ylva

2018-05-06

Ni har skrivit att 11 dl mjöl motsvarar 660 dl. Ni kanske ska ändra det till gram...

Redaktionen ICAse

2018-05-07

Hej Ylva! Hoppsan, där blev det väldigt tokigt! Tack för du var uppmärksam, jag har ändrat i receptet! 😊 Hälsningar Elin

Testa liknande recept