Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focaccia med dill och prästost

Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla efter med dillolja. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och salt av grov kaliber.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke och blanda den med vattnet. Tillsätt olivolja, dillfrö, ost, salt och vetemjöl. Arbeta degen smidig minst 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 40 bitar). Häll degen på plåten, platta ut den till en jämntjock platta över hela plåten med lätt oljad hand. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Topping: Tryck små gropar med fingertopparna i degen. Strö över ost och  lite salt.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen 20-25 minuter.
  5. Mixa dillen tillsammans med olivoljan.
  6. Pensla dilloljan över brödet. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 40 bitar
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk mortlat dillfrö
  • 2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 1 tsk salt
  • ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)
Topping
  • 1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • flingsalt
  • 1 kruka dill
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan