Focaccia i långpanna med dill och prästost

Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla med dillolja när brödet kommer ut ur ugnen. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och flingsalt.

Ingredienser
40 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 tsk mortlat dillfrö
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)
Topping
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1 kruka dill
1/2 dl olivolja
Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:30:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bakade enl receptet men brödet jäste inte så bra. Nästa gång tog jag fingervarmt vatten o lät jäsa 2x45 min samt knådade degen 20 min i bakmaskinen. Tog bort osten o la istället till olja. Toppade med tomater o oliver. Resultatet blev ett fluffigt o gott bröd.
Linda
2025-06-21Hej. Kan man ta Västerbottenost istället för prästost? Mvh Wivianne
Wiviann
2024-09-18Hejsan! Ja, det låter ju supergott! Kör! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-09-18kan jag inte ringla över dilloljan innan brödet bakning?
Britt-marie
2024-09-16Hej Britt-Marie! Det är risk för att dillen bränner under gräddningen om den penslas på innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-09-17