Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

6
0
Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor som en taco. Lägg i tortillabröd och toppa flintatacon med lyxiga smakkompisar som grillad fetaost, krämig zucchiniyoghurt och aubergine.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

Ingredienser

4 portioner

Zucchiniyoghurt

300 g zucchini
1 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1 msk hackad mynta

Flintastek

ca 1 kg flintastek (gärna hot chili eller BBQ)
1 dl barbequesås
2 tsk sambal oelek

Grönsaker

1 röd paprika
1 aubergine
olja (att pensla med)
1 tsk salt
1 tsk peppar

Grillad fetaost

150 g fetaost
1/2 skivad röd chili
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar

Till servering

8 små tortillabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i barbequesåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfr: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tänk på att ha folie hemma till grillsäsongen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4306 KJ / 1032 kCal
Fett 48 g
Salt 7.13 g
Kolhydrater 72 g
Protein 73 g
Läs mer om näringsvärden