Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost
Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor som en taco. Lägg i tortillabröd och toppa flintatacon med lyxiga smakkompisar som grillad fetaost, krämig zucchiniyoghurt och aubergine.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
Zucchiniyoghurt
300 g zucchini
1 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1 msk hackad mynta
Flintastek
ca 1 kg flintastek (gärna hot chili eller BBQ)
1 dl barbequesås
2 tsk sambal oelek
Grönsaker
1 röd paprika
1 aubergine
olja (att pensla med)
1 tsk salt
1 tsk peppar
Grillad fetaost
150 g fetaost
1/2 skivad röd chili
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
Till servering
8 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4306 KJ / 1032 kCal
Fett48 g
Salt7.13 g
Kolhydrater72 g
Protein73 g
Kommentarer