Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor som en taco. Lägg i tortillabröd och toppa flintatacon med lyxiga smakkompisar som grillad fetaost, krämig zucchiniyoghurt och aubergine.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurt: Riv zucchinin grovt. Blanda med saltet och låt stå ca 15 minuter. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Flintastek: Rör ihop barbecuesås och sambal oelek.
  3. Grönsaker: Dela och kärna ur paprikan. Skär auberginen i skivor. Pensla paprika och aubergine med olja och krydda med salt och peppar.
  4. Fetaost: Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark. Strö över chilin, olivolja och svartpeppar.
  5. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt.
  6. Flintastek: Skär några snitt i svålen på flintasteken. Grilla den sammanlagt 10-15 minuter per sida. Vänd flera gånger. Pensla på barbecuesåsen flera gånger mot slutet. Passa så den inte bränns. Lägg in i aluminiumfolie. Låt vila.
  7. Lägg fetaostpaketet på grillen ca 10 minuter. Grilla grönsakerna tills de får lite färg.
  8. Till servering: Grilla bröden hastigt. Skär flintasteken i tunna skivor. Skär grönsakerna i mindre bitar. Låt var och en fylla bröden med kött, grönsaker, fetaost och zucchiniyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i barbequesåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfr: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Tänk på att ha folie hemma till grillsäsongen.

Ingredienser

Portioner: 4
Zucchiniyoghurt
  • 300 g zucchini
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1 msk hackad mynta
Flintastek
  • ca 1 kg flintastek (gärna hot chili eller BBQ)
  • 1 dl barbequesås
  • 2 tsk sambal oelek
Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • olja (att pensla med)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Grillad fetaost
  • 150 g fetaost
  • 1/2 skivad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 8 små tortillabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4306 kJ / 1032 kCal