Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor som en taco. Lägg i tortillabröd och toppa flintatacon med lyxiga smakkompisar som grillad fetaost, krämig zucchiniyoghurt och aubergine.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost

Ingredienser

4 portioner

Zucchiniyoghurt

300 g zucchini
1 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1 msk hackad mynta

Flintastek

ca 1 kg flintastek (gärna hot chili eller BBQ)
1 dl barbequesås
2 tsk sambal oelek

Grönsaker

1 röd paprika
1 aubergine
olja (att pensla med)
1 tsk salt
1 tsk peppar

Grillad fetaost

150 g fetaost
1/2 skivad röd chili
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar

Till servering

8 små tortillabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4306 KJ / 1032 kCal
Fett48 g
Salt7.13 g
Kolhydrater72 g
Protein73 g

Testa liknande recept

Bakad spetskål med BBQ-sås
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Taco med revbensspjäll
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flintastek med chilirostad majs och potatis
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spare ribs El Bulli-style
Betyg 4.1 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga