Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

5
0
Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

Flintasteken blir något helt nytt när den bjuds i tunna skivor som en taco. Lägg i tortillabröd och toppa flintatacon med lyxiga smakkompisar som grillad fetaost, krämig zucchiniyoghurt och aubergine.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Flintataco med zucchiniyoghurt, aubergine och grillad fetaost  

Ingredienser

4 portioner

Zucchiniyoghurt

300 g
zucchini
1 tsk
salt
2 dl
grekisk yoghurt
1
riven vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
finrivet limeskal
2 tsk
färskpressad limejuice
1 msk
hackad mynta

Flintastek

ca 1 kg
flintastek (gärna hot chili eller BBQ)
1 dl
barbequesås
2 tsk
sambal oelek

Grönsaker

1
röd paprika
1
aubergine
-
olja (att pensla med)
1 tsk
salt
1 tsk
peppar

Grillad fetaost

150 g
fetaost
1/2
skivad röd chili
1 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar

Till servering

8
små tortillabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i barbequesåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfr: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Tänk på att ha folie hemma till grillsäsongen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4306 KJ / 1032 kCal
Fett 48 g
Salt 7.13 g
Kolhydrater 72 g
Protein 73 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept