Flintastek med grekisk smak
Den klassiska stora flintasteken får en djupare och kraftigare smak efter några timmar i marinad. Marinaden bjuder på smak av Grekland med olivolja, oregano, vitlök och citron. Grilla flintasteken i 15-20 minuter och servera med grekisk tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
Ingredienser
4 portioner
1 flintastek (à ca 750 g)
Marinad
1/2 dl olivolja
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano eller färsk (2 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
1 citron
2 vitlöksklyftor
Till servering
tzatziki
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Istället för citron använd pressad citron på glasflaska, smula torkad oregano emellan händerna för bättre smak. Lite riven muscotnöt och ingefära är gott. Vill man ha starkare smak, så tillsätt cayennepeppar, några stänk
Lisbeth
2004-06-15