Flintastek med grekisk smak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Flintastek med grekisk smak

Den klassiska stora flintasteken får en djupare och kraftigare smak efter några timmar i marinad. Marinaden bjuder på smak av Grekland med olivolja, oregano, vitlök och citron. Grilla flintasteken i 15-20 minuter och servera med grekisk tzatziki.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Börja med marinaden. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor.
  2. Pensla steken med marinaden. Lägg i en plastpåse och häll över marinad som blivit över. Marinera 1 timme i rumsvärme eller ett par timmar i kylskåp.
  3. När elden falnat och grillkolet vitnat skär du några snitt i flintasvålen och lägger köttet över glöden. Grilla på måttlig värme i 15-20 minuter per sida.
  4. Salta steken och strö över extra oregano.
  5. Till servering: Servera gärna med tzatziki.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 flintastek (à ca 750 g)
Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano eller färsk (2 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
Till servering
  • tzatziki
Lägg till i inköpslistan